logo syllies kinderboeken

Syllies kinderboeken

Syllieskinderboeken geeft een nieuwe reeks voorlees/prentenboeken uit voor kinderen tot 8 jaar. Alle delen van Flupke zijn nu beschikbaar. Het is een rijk geïllustreerd boek dat vrolijk, spannend maar ook grappig is. In een gestaag tempo volgen er meer boeken. Naast de 7 delen van Flupke, heb ik ook een heel mooi, grappig boek voor kids vanaf 9 jaar. De Tjotten uit Broebas.

Mijn naam is Sylvia van Herpen. Ik ben geboren te Rotterdam en woon sinds mijn jeugd in Giessenburg.

Op de lagere school kregen wij op vrijdag altijd de gedichten en verhalen van Annie M.G. Schmidt voorgelezen.

Als kind droomde ik ervan om ooit ook een kinderboekenreeks te schrijven. Een ware kinderdroom dus. Door het leven heen heb je het druk met kinderen, je werk en heb je geen tijd voor je kinderdromen. Nu ben ik gestopt met werken en dat zet je aan het denken. Wat nu? Ik vind pottenbakken leuk en beelden maken van klei en steen. Dit waren eigenlijk allemaal kinderfantasieën. Ik bedacht dat het niet alleen fantasieën hoeven te zijn, maar dat ik die ook kon laten uitkomen. Dus heb ik mij aangemeld bij het atelier in Breda. Ging naar Italië om een beeld in albast te maken, wat ik overigens erg leuk vond. In het atelier ging ik verder met het maken van beelden in klei. Maar ik ging nog een stapje verder, wat wilde ik nog meer? Ja, een kinderboekenreeks schrijven! Maar hoe is dat te realiseren?

In Zeist woont er een fijne illustrator, Vivianne van Zwam. Ze was op bezoek bij mijn dochter en zag het wel zitten om de tekeningen te maken voor het boek. Nu werd de drempel weer wat minder groot natuurlijk. Weet je wat, dacht ik, ik ga het gewoon proberen. Het feit wil nu dat ik dus niet meer kan stoppen met schrijven. Ik vind het zo leuk dat ik zelfs in mijn droom avonturen beleef met Flupke fluitketel.

Gelukkig heb ik een hele fijne familie die als een team achter me staat en me geholpen heeft met opstarten. Zij zijn even enthousiast als ik. Drukkerij “Jan Dagservice” uit Hardinxveld-Giessendam staat mij met raad en daad bij. Jaap, van drukkerij Dagservice die het boek in elkaar zet, komt ook met leuke ideeën. Kortom, zonder goed team was het eindresultaat niet zo mooi. Bedankt iedereen voor jullie inzet en het realiseren van mijn kinderdroom!

Ik hoop dat jullie er net zo van genieten als ik en wens jullie dan ook veel leesplezier.

Groetjes, Sylvia van Herpen